Nyheter

Styrelsen informerar:

Revisor saknas …..
Vid samtal med föreningens valberedning i veckan så vill vi återigen informera er om att föreningen i dagsläget saknar revisorer. Detta är en viktig funktion som måste finnas. Är du intresserad eller vet du någon som skulle kunna bli vår nya revisor så vänligen kontakta valberedningen. OBS! Det är en lekmannarevisor vi behöver.  

Stambyte, eller inte…..
För flera år sedan beslutade stämman att det ska bildas en grupp för översyn av våra avlopp. Den nuvarande styrelsen har nu plockat upp detta beslut och en första analys av våra avloppsledningar är påbörjad Vi har anlitat en firma som filmat delar av vårt avloppssystemet för att bedöma skicket. Styrelsen jobbar vidare med frågan under våren och återkommer med mer information och eventuella förslag på åtgärder.

Enskilda kostnader – för varmvatten och fjärrvärme
Vi jobbar för att få till stånd en separat fakturering avseende vatten och fjärrvärme till fastigheterna. Tanken är att ni ska erhålla separata fakturor på er ”faktiska” förbrukning av fjärrvärme samt varmvatten kontinuerligt. Detta kommer innebära att den årliga avstämning (kostnadsberäkningen) inte längre kommer att behövas. Syftet är att kunna fakturera samfällighetsavgiften separat och att alla får bättre kontroll över den egna förbrukningen och därmed kostnader.

Parkering
Vi har numera 48-timmarsparkering på södra boendeparkeringen. Parkeringsbolaget bötfällde ett par bilar under förra veckan efter kontroll. Vi ska se till att de uppdaterar skylten vid parkeringen så man vet vart man ska ringa om man vill rapportera felparkeringar. Det är Apcoa vi har som parkeringsbolag.

Avgift
Sex boende i området har inför månadsskiftet meddelat att de inte erhållit mejl med faktura för kvartalsavgiften. Med anledning av detta vill vi påminna er om att kvartalsfakturorna kommer från . Tips! Om denna faktura hamnar i er skräppost så kan ni markera att mejl från denna adressen inte är skräppost. Detta för att den framöver hamnar direkt i er inkorg.

Städdagar – datum att notera
Vi går mot ljusare tider och innan vi vet ordet av så är det dags för året vårstädning. Vi planerar för att städdagen genomförs den 13 maj 2023. Notera datumet redan nu!

Årsstämma – datum att notera
Årsstämman kommer att hållas i Älta Kulturknut den 23 maj 2023. Notera datumet redan nu!


Har ni frågor, så skicka ett mejl till  


Med vänliga hälsningar
Styrelsen 

Nu har vi lämnat 2022 och blickar framåt och ser vad 2023 har att bjuda på! 

Det första för året som vi vill göra er uppmärksamma på är att ni under mellandagarna fått nya parkeringskort för 2023 utdelade i brevlådorna.
Korten gäller från och med idag och året ut. 

Styrelsen önskar er alla ett Gott Nytt År! 

Vår redovisningsbyrå meddelar att många glömmer att skriva fakturanummer eller fastighetsbeteckning när man betalar medlemsavgiften. Vi ber er därför vara noga med detta vid betalning framöver. 

Man kan välja att betala kvartalsvis, eller per månad, men aviseringen kommer kvartalsvis.

Om man väljer att dela upp avgiften per månad, så ska den delas upp i tre betalningar och betalas i förskott, och för varje månad vänligen skriv fakturanummer och/eller fastighetsbeteckning.

På förhand tack för er hjälp!

Hälsningar
Styrelsen

Vi har de senaste dagarna fått ett riktigt vinterväder, och ni kan lita på att vi i styrelsen är lika medvetna som er övriga om hur det ser ut i vårt område. Vi har sedan länge tecknat avtal med 
samma företag som snöröjde i området förra vintern. Vi är i dagsläget missnöjda med hur företaget skött snöröjningen hos oss de senaste dagarna och ni ska veta att vi gör allt vi kan för att bl a  få alla vägar i område plogade. Vi är samtidigt ödmjukt medvetna om att den mängd snö som fallit under en så kort tid kräver snöröjning på fler ställen än hos oss. 

Styrelsen gm Anne

Jag har nu pratat med Kalejdo (Allente) angående TV tjänsten som inte är aktiverad.
Dom var beroende av den lista vi upprättade när vi kopplade alla digitalboxar till hushållen vid utlämningen.
Eftersom dom sista boxarna lämnades ut i torsdags gjorde jag klart listan och skickade den sent till Kalejdo i helgen, dom har därför inte hunnit aktivera alla boxar ännu.
Jag tar på mig det och beklagar att ni blev utan TV igår och idag.
Dom kommer att aktivera alla boxar löpande under dagen och senast imorgon beräknas alla vara aktiverade.


Vad gäller installationen så är det följande som gäller, vilket vi även informerade om vid utlämningen:

Idag sitter det en vit box (fiberkonverter) i samtliga hushåll som Ownit installerade 2015. I den har dom flesta hushåll kopplat in en digitalbox för TV'en.
Alltså, sammanlagt 2 enheter: 1 st Fiberkonverter och 1 st digitalbox.

När vi nu byter till Bahnhof får vi EN EXTRA enhet, dvs den vita routern som lämnades ut tillsammans med digitalboxen.
Den vita routern som vi får extra är för att man skall ha möjlighet att med kabel kunna dra och placera den mer centralt i hemmet för bättre täckning.
Det som byts ut är den vita boxen på väggen (fiberkonvertern) mot Bahnhofs fiberkonverter. Det blir en vit liten dosa samt en svart liten dosa, detta är Bahnhofs fiberkonverter. Den vita lilla dosan är endast en skarvning av fibertråden.
Alltså, sammanlagt 3 enheter: 1 st Fiberkonverter, 1 st router, 1 st digitalbox.

Svagströmsbolaget kommer ENDAST att byta ut fiberkonvertern. Dom har inte tid att hjälpa till med inkoppling av router och digitalbox. Dom kan säkert tipsa om hur man gör, men kommer inte ha tid att koppla in det åt er.
Ni behöver koppla in digitalboxen och routern själva och kan ta hjälp av Bahnhofs kundtjänst dit vi har priokod.
Från fiberkonverter skall en kabel in i WAN porten på den vita routern som ni fick vid utlämning. I LAN4 porten på routern skall man koppla in digitalboxen, precis som med Ownits digitalbox.
Hinner jag så skall jag försöka ta en bild på hur det skall se ut senare och lägga upp på hemsidan.

Svagströmsbolaget kommer inte att hjälpa er att dra kablar och lister, ta ut plugg, spackla, måla om vägg där ownits box har suttit eller andra jobb i fastigheten. Det ansvarar varje enskilt hushåll för själva om man vill göra det snyggt.
Dom går endast in och byter ut fiberkonverter och sätter igång internetförbindelsen in i fastigheten.