Nyheter

Styrelsen informerar

Styrelsen informerar:

Revisor saknas …..
Vid samtal med föreningens valberedning i veckan så vill vi återigen informera er om att föreningen i dagsläget saknar revisorer. Detta är en viktig funktion som måste finnas. Är du intresserad eller vet du någon som skulle kunna bli vår nya revisor så vänligen kontakta valberedningen. OBS! Det är en lekmannarevisor vi behöver.  

Stambyte, eller inte…..
För flera år sedan beslutade stämman att det ska bildas en grupp för översyn av våra avlopp. Den nuvarande styrelsen har nu plockat upp detta beslut och en första analys av våra avloppsledningar är påbörjad Vi har anlitat en firma som filmat delar av vårt avloppssystemet för att bedöma skicket. Styrelsen jobbar vidare med frågan under våren och återkommer med mer information och eventuella förslag på åtgärder.

Enskilda kostnader – för varmvatten och fjärrvärme
Vi jobbar för att få till stånd en separat fakturering avseende vatten och fjärrvärme till fastigheterna. Tanken är att ni ska erhålla separata fakturor på er ”faktiska” förbrukning av fjärrvärme samt varmvatten kontinuerligt. Detta kommer innebära att den årliga avstämning (kostnadsberäkningen) inte längre kommer att behövas. Syftet är att kunna fakturera samfällighetsavgiften separat och att alla får bättre kontroll över den egna förbrukningen och därmed kostnader.

Parkering
Vi har numera 48-timmarsparkering på södra boendeparkeringen. Parkeringsbolaget bötfällde ett par bilar under förra veckan efter kontroll. Vi ska se till att de uppdaterar skylten vid parkeringen så man vet vart man ska ringa om man vill rapportera felparkeringar. Det är Apcoa vi har som parkeringsbolag.

Avgift
Sex boende i området har inför månadsskiftet meddelat att de inte erhållit mejl med faktura för kvartalsavgiften. Med anledning av detta vill vi påminna er om att kvartalsfakturorna kommer från . Tips! Om denna faktura hamnar i er skräppost så kan ni markera att mejl från denna adressen inte är skräppost. Detta för att den framöver hamnar direkt i er inkorg.

Städdagar – datum att notera
Vi går mot ljusare tider och innan vi vet ordet av så är det dags för året vårstädning. Vi planerar för att städdagen genomförs den 13 maj 2023. Notera datumet redan nu!

Årsstämma – datum att notera
Årsstämman kommer att hållas i Älta Kulturknut den 23 maj 2023. Notera datumet redan nu!


Har ni frågor, så skicka ett mejl till  


Med vänliga hälsningar
Styrelsen